27 май 2009

ШАМАНИЗЪМ


Да си шаман, ще са ти нужни първо
касапски нож и звездно наметало.
Да можеш на света да гледаш гърбом
и да говориш мъдро и фатално.

Коронен номер и да нямаш – стига
една корона и послушна публика.
Кръвта на жертвите докато стине,
пророчествата вечно ще се сбъдват.

Докато има страх от заколение
и стъпкани звезди докато има,
“спасителите” ни ще са спасени.
И все на колене ще е Родината ни.




6 коментара:

  1. Хубаво стихо си написал - стреличка право в десетката...

    ОтговорИзтриване
  2. Мятай наметалото, грабвай ножа и ще те водя на лов за кучки! :))От онези-гръмогласно лаещите, дето искат послушна публика! ;)

    ОтговорИзтриване
  3. Денисса, прекрасно разбирам за какво говориш, но се боя, че не всички биха разбрали коментара ти. Нямам нужда от наметало, не съм анонимен. Нямам нужда нито от нож, нито от лов. Кучетата нека си лаят, аз ще си вървя като... керван. Ама и ще лая, доколкото мога. Или поне ще ги разлайвам.
    Политически блог ли да направя? Граждански, някой ще каже... Или блог за простотията сред псевдоинтелектуалците? Или блог за всичко "псевдо"...
    Засега се опитвам да загръщам с наметалото на псевдостихове мислите си. Видя ли, излъгах, имам нужда от наметало... :))) И от лов и от нож даже. :)))

    ОтговорИзтриване
  4. Пламене, аз и не искам всички да ме разбират-важното е, че ме разбират хората, на които държа! Със същата сила това важи и за теб! Преди време в коментар-отговор към един от поредните "знаещи" споменах, че трябва да стана на желе, за да се харесам на всички!Ти си уникален човек, за бога и се радвам ,че не скланяш лесно глава... защото тези със сабите станаха прекалено много. И не си "нов", по дяволите, просто "старите" са прекалено консервативни, да не кажа рамкирани в шаблонни догми вече, така че няма логика да се опитваш да кърпиш стари парцалеси с промити мозъци и непоносимост към критика... :))-(сетих се за сламката и гредата:) А онова чудесно хрумване за блог ми хареса и искам да направим общ такъв! Можеш да изтриеш коментара ми,ако решиш... но прецених, че това не е за лично съобщение!
    С поздрав:
    Your faithful patron of the fan group:Денисса :))))

    ОтговорИзтриване
  5. Благодаря ти, Денисса. Играта с парцалените кукли предстои.

    ОтговорИзтриване