24 февруари 2011

НЕСТИНАРИ - на живо - Евровизия 2011

Щастлив съм, че създадохме тази песен. Поздравявам целия екип и всички, които ни подкрепиха!

65 коментара:

  1. Една от тези съм, които снощи бяха на концерта в НДК. Вашата песен беше най-добрата. Е, това е мое мнение, но съм изумена, че тя не беше класирана сред първите три нито от журито, нито от публиката. Това е поредният абсурд в този конкурс.
    Освен това, имаше още няколко песни, доста по-добри от тази, която спечели.
    А най ми харесаха Бонбоните.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за отзивите.
    Ако ви е възможно, бих се радвал да не сте анонимни...

    ОтговорИзтриване
  3. Журито даде по 12 точки за своя фаворит.
    След това даде по 10 за най-големите аутсайдери, които нямат никакъв шанс в надпреварата с SMS-и, така че сборът на жури-гласовете, сумиран SMS-ите да е удобен за журито.
    Анонимнически анонименно анонимен.

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте,
    Положили сте труд и песента не е лоша, но е архаична и ми е трудно да повярвам, че дори и вие сте очаквали нещо повече от "участие за идеята" с нея.
    Съжалявам, но и поезията, и музиката..и въобще всяко изкуство търпи и трябва да търпи развитие, а това което сте предложили е нещо, на което му е отминало времето отдавна. Което не значи, че няма стойност разбира се, но на фона на модерната музика и идеи изглежда изостанало и постно.
    Лично мнение.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравей, Анонимен!
    Доста интелигентен, компетентен и, бих казал, професионален коментар.
    Благодаря!
    Човек като теб би могъл да ми помогне с отзивите си да се откъсна от архаичността в поезията, която създавам, както би помогнал на нашия екип в създаването на модерна музика.
    Поради анонимността ти, нямам възможност да се свържа с теб, затова само тук мога да ти предложа да изразиш отново личното си мнение, този път като споделиш кои от съвременните песни, представени на конкурса, заслужават твоето внимание. Това би бил доста добър ориентир за мен.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  6. Аз благодаря, че не се засегна, а отговори адекватно, защото това наистина е само мое лично мнение, а е и въпрос на вкус в крайна сметка.
    Ако мнението ми наистина може да бъде от полза:
    Харесва ми песента на Поли Генова и мисля, че тя наистина заслужава да бъде на това място.
    Уикеда харесвам по принцип, но не мисля, че мястото им беше там, вкл. и на Милена, макар че и нейната песен беше добра.
    Мона е симпатична, но оценена твърде високо според мен. Има бъдеще обаче и като стил и като музика.
    Група "Спринт" и Симона Сивано - симпатични, но пеещи в стил, който за България не е толкова популярен. Отново има място за развитие.
    Рут -добър аранжимент, но като песен нищо особено.
    Смятам, че Jerihon и Д2, правят добра музика, добри песни, но въпрос на вкус.
    Цветелина Чендова - много приятна песен,добър глас, макар че ако си спомним Орлин нямаше особен успех с този стил в този формат на конкурса. Според мен тя си направи добър PR с конкурса.
    И тук идвате вие. Когато казвам архаично нямам предвид само поезията, а цялостното изпълнение. Слаба хореография, малко дървено изпълнение, гайдите са добро включване. Харесвам Ваня Костова и музиката й,но те са за една определена публика и нямат място точно на тези формати.Както няма място Веселин Маринов например, който въпреки това има своята аудитория. Това в някаква степен се отнася и за текста. Песента Ви може би би имала шансове на други конкурси.
    Останалите песни няма даже да ги коментирам, защото е безсмислено.
    Надявам се, че изказаното мнение е било полезно.
    Поздрави.

    ОтговорИзтриване
  7. Радвам се, че твоето мнение е идентично с мненията, както на професионалната Академия, така и на българската публика.
    Нека заедно пожелаем успех на най-добрата българска песен на сцената в Дюселдорф.

    ОтговорИзтриване
  8. Вашата песен е хубава, на лоша игра изигра изпълнението, което напомняше това на Г. Христов (глас, аранжимент. В началото започвате перфектно, текста е добър - или трябваше да я изплачете (песента) или да забързите ритмите.
    Въпреки всичко гласувах за вас!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Поздрави и от мен, dimma!
    На теб и на НАП. :))

    ОтговорИзтриване
  10. Г`син упорито анонимен, виждам че си съвсем наясно с конкурса. Чета коментара ти и си мисля: "този коментатор сигурно е или виден критик, или е поне някой негов достоен внук". Извинявай за изпаренията на лек сарказъм, освен ако наистина не си уважаемия Виден Критиков! Виждам, наясно си с конкурса и имаш мнения за повечето участници. Но:
    Какво значи модерно?
    Какво значи архаично?
    Кое е подходящо и кое не е за този конкурс?
    Питам само, щото аз, в сравнение с теб, не съм...
    Колкото до Евровизията в европейски мащаб, имало е много участници, които в последно време са изпълнявали песни в стил джаз, мюзикъл, блус, рокендрол, фънки, реге, етно от различни етноси, както и много други архаизми. А много от тях все пак са печелили. В България дали нямаме погрешно схващане за думата "модерно"? Откакто се пръкнаха едни криворазбрани модерни течения, потекли със синтетични аранжименти, електронни безумия, дръм-лупове и други дрънкотевици... Да не говорим за вокалните партии, на която Филип Глас би завидял за минимализма. Има много примери. Ти сигурно си наясно.
    Ето, давам ти един бонус, ако искаш още да доказваш правотата си, така че да говорим на един и същи език: "модерно е това, което е понятно и приятно за модерния потребител". Ако искаш пък, ми обясни: "кой кой е между потребителите на модерното изкуство и онези - на архаичното"...
    Аз лично, вероятно съм от вторите, щом гледам всеки ден телевизия MEZZO, а още мърдам в живота.
    Дюк Елингтън беше казал в архаични времена: "Има два вида музика: хубава и всичко останало".

    Това го пиша без грам яд и се надявам, че не те обиждам с нещо :)
    Приятелски поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Не ме обиждаш: ). Единствената ми забележка е, че коментирш моята анонимност...анонимно...Все едно. Това според мен е въпрос на избор.
    Няма да те оборвам (не искам, а е възможно и да не мога: ). Още повече, че напълно се съгласявам с това, че няма ново и старо, а има само мога-не мога. Но ще задам един прост въпрос. Мислиш ли, че Веселин Маринов, Ваня Костова, Тоника, дует Ритон, че и Лили Иванова и т.н. имат масова аудитория сред хората под 40 години? Наблягам на думата масова. Това, което преди години се наричаше с думичката "естрада" в момента просто не се слуша. Разбира се, това не трябва да се тълкува в смисъла на "всичко което се слуша е пък добро", надявам се да си спестим полемиката за чалгата и т.н.
    Що се отнася конкретно за Евровизия, конкурсът си е откровено политически, но в същото време е и за млад изпълнител (малко или много) и нова музика (пак малко или много). Не знам кои точно са тези архаизми, които визираш, че са печелили. Но дори да приемем, че ги има, това не значи че и нашата трябва да влиза в тази класация. Освен това, да вкарваш национални ритми, не е архаично, ообено ако знаеш как да го направиш така, че да звучи хващащо. Личното ми мнение, е че по песента "Нестинари" е работено, но накратко - това не е достатъчно. Честно казано, ако бяха спечелили мисля, че пък съвсем щяха да ги разпарчетосат, като гледам как веднага се появиха "доброжелателни" изказвания и за Поли Генова...Та, може и късмет да са извадили. Конкурса си е голяма беля.
    Не държа да доказвам правотата си. Затова наблегнах няколко пъти, че всичко е лично мнение и по-голямата част от него дадох, само защото беше поискано. Не претендирам за всеобхватност,не говоря и от името на други хора освен на себе си.
    Поздрави отново и пожелавам по-добри и по-добри неща да създават хората. Пък конкурсите са си конкурси затова, все някой трябва да е на първото място, не може всички. Колкото е по-добър този някой, толкова по-добре и за конкурса.

    ОтговорИзтриване
  12. Тук само мога да кажа, че ако нашата песен беше спечелила, Боян щеше да бъде обезкостен. Така, както това се е случвало през предишните години в този конкурс.
    Това е моето лично мнение, което напълно съвпада с мнението на последния анонимен (точно в конкретната реплика). Има неща, по които бих могъл да споря, но, според мен, в случай, че и двамата излезнете от анонимността (подчертавам - и двамата).
    Така, както аз не съм анонимен тук.
    Ако има място за показване на различни мнения (а за тях винаги има място в блога ми), предпочитам да не са анонимни.
    Ако, пак казвам, и двамата - не само единият - го направите, би се породила не само интересна, но и полезна дискусия. По темата каква би трябвало да бъде съвременната българска поп-музика. Разбира се, интересува ме и това, какви би трябвало да бъдат текстовете за тази музика, по обясними причини. :)))
    Различните мнения могат само да помагат, стига да не са злонамерени.

    ОтговорИзтриване
  13. Ндаммм ... и аз гласувах, не е като да не гласувах!
    Ама гласувах и ме беше яд, защото знаех, че ще е напълно безсмислено!
    Но това е положението в милата ни държава!
    Поздрави от мен за написаното!

    ОтговорИзтриване
  14. Sega slushah pesenta i prochetoh komentarite.Trqbva mi vreme,za da izkaja mnenieto si.Vse pak se radvam che si stignal do final.Tova si e dobur uspeh.Kade si i s kakvo se zanimavash?
    Tvoq priqtelka Lida ot lovech

    ОтговорИзтриване
  15. Лиде, можеш да ми пишеш на имейла
    plamen_bochev@abv.bg

    Радвам се, че се обади!
    Благодаря ти!

    ОтговорИзтриване
  16. Колкото и нехудожествено да звучи, корена на обясненията в комерсиалните конкурси е материалният интерес.
    Една "победа" в такива конкурси, в голяма част от случаите е добре организирана и финансирана дейност от представянето до журито.
    Гласът на публиката обикновено дава представа за визията на формата, но не и за съдържанието т.е.масовата публиката е тази, която определя популярността, а в този смисъл акцентът върху модерна визия има особено решаващо въздействие.
    Да се изпее този езически езотеричен текст "Нестинари", да бъде сътворен в песен е живо събитие, което вероятно е е истинско, щом понякога отварям тези страници и чета,и слушам.
    Искрени почитания
    на г-н Пламен Бочев,
    г-н Валери Костов,
    г-н Боян Михайлов
    и на целия екип!

    ОтговорИзтриване
  17. Благодаря и за това мнение.
    На мен тази песен ми харесва, не само защото имам някакво участие в нейното създаване.
    Тя е такава, каквато е. Заслугата е на автора на музиката и аранжимента и на изпълнителя, и на целия екип.
    Уважавам всяко мнение.
    Наистина предпочитам коментарите да не са анонимни.
    Най-малкото, за да не подозират читателите на блога ми, че сам си ги пиша... :)

    ОтговорИзтриване
  18. Баба Зима

    Баба Зима си носи на рамото торбичка, пълна с всякакви минерали, които някои оприличават на кристализирали надежди. Те може да са и относително полезни изкопаеми, именувани от археолозите като "Михайлов, Бочев и Костов". Но ако евентуално на Баба Зима хобито и са изкуствата, тя може никога да не е написала нито едно стихотворение, нито пък соната за ледена висулка и плач на снежен човек. Едва ли защото не я интересува печалбата... По-скоро, печалбата за Баба Зима е функция на природата, каквото е и познатият ни свят с всичките му там пътеводни сталактити и сталагмити за движение нагоре и надолу. След време животът от днешната си форма ще се трансформира в нещо друго, по-съвършено. Разбира се, без Костов и други негови подобия.
    А как искам да надникна какви ще са им евровизиите тогава!...

    Писа рука костова :)

    ОтговорИзтриване
  19. Защо не, по-добри?

    ОтговорИзтриване
  20. Кристалче Зимно
    "ария на марсианец-нестинар"
    http://www.youtube.com/watch?v=SR6iYWJxHqs
    :))
    URL

    ОтговорИзтриване
  21. Пламене,гласувах,както ти обещах,нищо,че не спечелихте,ще дойде време да ви оценят,господ си знае работата...и ми прости днес:)

    ОтговорИзтриване
  22. Хубав е този Bruno Marsианец :)
    И хубаво пее.
    И клипът е много хубав.
    Самата песен я намирам някъде в необятното пространство между песните на Стиви и Майкъл, но това си е моя приумица, която не е намек за неоригиналност. :)

    ОтговорИзтриване
  23. Силве,
    Благодаря ти!

    Простено да ти е. И ти ми прости.

    Макар, че ние с теб няма какво да си прощаваме, бих искал не само днешният ден, но и всеки ден да е ден за прошка...

    ОтговорИзтриване
  24. Много добра песен.Има няколко момента,където някак си мелодията не се връзва с текста,но го казвам от страна на обикновен слушател,а не професионалист :)

    ОтговорИзтриване
  25. @ Кристиян
    Нямам нищо против различните мнения, стига да са аргументирани. Твоето не е.
    Както и появта ти в блога ми ту като анонимен, ту с измислено име. :)
    Нуждата човек да се представя с различни самоличности сама по себе си е подозрителна, не мислиш ли? :)

    ОтговорИзтриване
  26. Г-н Бочев, не знам кой е Кристиян, но не е този който си мислите. Лично аз, намирам мнението си за доста аргументирано, но това явно е въпрос на лична преценка.
    Забелязвам, че при вас само по-негативните коментари имат нужда от аргументация, докато останалите приемате по подразбиране. При всички случаи намирам мнението си за по-аргументирано от многото други, които приемате и приехте с благодарности. Жалко, че от тях не поискахте да ви кажат какво толкова им е харесало или да направят сравнение с други песни.
    Моля Ви, не развивайте синдрома, че всеки изказал се негативно все съм аз. Светът за щастие е по-голям от мен и от Вас. И за успокоение, няма да коментирам повече.
    Ползотворна работа и късмет Ви пожелавам.

    ОтговорИзтриване
  27. Господин последен, надявам се, анонимен,
    позитивните коментари ги приемам по подразбиране.
    Какво очакваш? Да питам "ей, ти, я се аргументирай защо харесваш този боклук?" ли?
    Когато някой каже, че текстът и мелодията на песента "Нестинари" не са съвместими и в същото време се срамува (поради що ли?) да го каже от собствено име, без да се аргументира, аз ще му кажа "да го духа!".
    Защото всичко, което казвам и пиша, го правя от собствено име. Защото не гледам на себе си като на непогрешимо божество. И не ме е страх да се показвам такъв, какъвто съм, с името Пламен Бочев. Със собственото си име.
    А анонимните страхливи копеленца си позволяват да повъщат въррху пода на собствената ми къщичка (блога ми), да чупят чаши в собствения ми дом, в който те са гости, и да си мислят, че няма да ги изритам. Ако мнението ви е искрено, каква е причината да не го изразите от собствено име? Защо се криете като плъхове зад паравана на анонимността? Покажете се! Тогава бих ви уважавал. И вас, и мнението ви. Бих проявил толерантност. Бих спорил равнопоставено с вас, ако възприятията ни се разминават.
    Ако на теб лично ти кажа, от своето "неанонимно" име, че сестра ти е курва, не мислиш ли, че ще ми се наложи да го докажа??? Публично.
    Ако ти на мен ми кажеш същото, ще ми е много трудно да докажа, че нямам сестра.
    Но искам да ти споделя на ушенце, че имам страхотен котарак, който се грижи за плъховете вкъщи.
    Анонимното плюене по улиците е урбанистичен проблем. Но анонимното плюене в собствената ми спалня е мой личен проблем. И на котката ми. С такива проблеми имаме сили да се справим. :)

    ОтговорИзтриване
  28. Смятам, че е нормално да се пита "какво ти харесва", както се пита "какво не ти харесва". И двете могат да носят полезна информация.
    Смятам, че както аз не се изказвам за Вашия избор да споделяте името си, така и Вие не следва да се изказвате за моя избор.
    Не смятам че анонимността или името биха направили един диалог по-ценен или по-ползотворен.
    Смятам, че приемате чуждо мнение, само ако е идентично с Вашето, въпреки всичките Ви декларации за толерантност.
    Не заслужавате такъв възпитан отговор, но възпитанието, както показахте, е нещо което няма нищо общо с анонимността.
    Учудващо е колко много могат да изпростеят хората, дори когато зад това изпростяване стоят с името си.
    За мен сте загуба на време, така че вече наистина напускам.
    (Поздрави за Кристиян.: ))

    ОтговорИзтриване
  29. :)
    Сетих се за един от героите на Вазов, Киряк Стефчоф, който, в подобна ситуация (макар и не представен като анонимен) произнася култовата реплика "Аз излазям!". :)
    ...
    Напротив! Аз мога да изразявам мнението си за анонимността!
    Анонимността, с редки изключения, е проява на духовна нечистоплътност. Толерантността ми към анонимните коментари в собствения ми блог досега се е изразявал в това, че не ги изтривам. Не само, че не ги изтривам, но на повечето от тях отговаеям.
    Случвало се е да имамме непримирими спорове с хора, които не са анонимни. И това винаги ме е радвало. Ако приемам единствено положителните оценки, това би донесло най-голяма вреда за мен самия.
    Но, когато моят хитър котарак ми покаже как някой плъх пише тук под уж различни самоличности, аз решавам дали ще продължа неговото забавление или ще пусна котарака да се позабавлява с него. :)))

    ОтговорИзтриване
  30. БРАВО,МНОГО МИ ХАРЕСА

    ОтговорИзтриване
  31. Нее :))) Не може така само "много ми хареса". :)))
    Аргументирай се. :)))

    ОтговорИзтриване
  32. "Учудващо е колко много могат да изпростеят хората, дори когато зад това изпростяване стоят с името си. За мен сте загуба на време, така че вече наистина напускам."...

    Някой говори за изпростяване... Анонимно!!!??? Що,бе???
    Този, дето сме му загубили времето, сигурно е някой тъжен човек! Ми, прости ми, драги НЕизпростял човече! Мир!!!
    Аз може ида съм съм по-тъжен и от теб. Къде напускаш? И, к`во като напуснеш?... Да не би да почне нов живот след твоето напускане?...
    Аз напуснах отдавна. Животът е все едно и също...
    Опитах се да напиша песен по стихове на Поета Пламен Бочев. Доколкото разбирам от коментатори като теб, не ставам за нищо... А все някой друг, някъде вероятно прави става за нещо... Дано този някой да си ти!

    Валери Костов

    ОтговорИзтриване
  33. черен вятър

    Тъжен е и необичан,
    а е толкова добър.
    Лудо,наранено тича,
    търси,а го има, време
    да се спре и да обича.
    URL

    ОтговорИзтриване
  34. Благодаря, анонимен!
    Това го приемам лично, дори да не е адресирано към мен. И понеже сме в блога на поета Бочев, ще ти отговоря с едно мое малко досадно дълго стихотворение, което съм пращал по електронната поща на български език на Пламен. Тук го пиша на английски, защото не съм сигурен на какъв език би било по добре оценено от българите, които ежесекундно канселират всякакави български духовни дестинации.:)))

    RETURN

    In the sky without sound light a speck
    From the stardust comming down to our lonely earth
    Leaving it's lovely trace
    In your stark wide open eyes
    Tired gazing through the vision of lost tomorows.

    In your cold frozen sea of desires
    You see those words
    That you have deceived
    And you know that they have robbed without any shame Your beliefs hurled away in some Black Hole.

    Tell me why you still keep tenderness in your cold fingers
    If you would not allow your heart to be touched?

    Look at me - I am up there
    Like a water-drop out of fire.

    There I am this very little white speck of light
    That's aware of the infinity
    And I know now how to warm without pain every raw
    Living trace left by you.

    And so why do you keep tenderness in your cold fingers
    If you do not allow your heart to be touched?

    Please do not close your eyes
    Look at me - I am right here.

    Валери, авторът на музиката на песента "Fire Dancers" (Nestinari)

    ОтговорИзтриване
  35. Моята есенна сянка

    Под смаленото есенно слънце
    моята сянка е дълга
    като кълбо размотано,
    като настинало ручейче,
    като стъпкана змийска опашка,
    като хамелеонски език,
    като жило на мъртва оса,
    като ден, на плещите на който лежи тежестта
    да бъде почивен.

    Е, такава е моята сянка.
    И тя ме повтаря, мен - повторимия,

    макар да минава оттам,
    откъдето не минах през лятото;
    през тревата, която не сгазих;
    през ъгъла, в който не натисках момичета;
    през камъка, който не метнах в омразен прозорец;
    през сергията, отдето не купих "Кама Сутра";
    през площада, на който не врясках "Долу!" и "Горе!";
    през дълбоката локва, в която не хвърлих с камък на шията ни коте, ни куче, ни стара любов, ни хипохондричен кошмар...

    А в тишината, която всички езерни рибки сребърно бранят,
    пак си гърмят камбаните, барабаните, мегафоните, сифоните и ораторите с балоните,
    за да кошмарят следобедния сън на пенсионерската кротка опашка за опаковъчни вестници със: "Ей, вие там: Бум-бум и тряс!"

    Но над всичко това е моята сянка,
    моят допълващ другар,
    под смаленото есенно слънце
    и над всяка опулена
    едноклетъчна твар.

    Есеннов

    ОтговорИзтриване
  36. Страхотно стихотворение, г-н Есеннов!

    ОтговорИзтриване
  37. Понякога
    разглеждам сенките си:
    - повече от две понякога,
    под най-различини светлини,
    а ты - "Ты, не даришь мне Цветы"
    http://www.karaoke.ru/record/contest/twoweeks/14851512
    URL
    :))

    ОтговорИзтриване
  38. Това, с неподаряването на цветя, е хубава шега. С мен.
    Дето се вика, ще продължавам да не подарявам цветя, пък да видим кво ще се случи. :)

    ОтговорИзтриване
  39. Ама не мога да подмина ей така един много готин коментар там:
    "Девчонки, с 8 Марта нас !!! ))))
    Пусть первый подснежник
    Подарит нам нежность!
    Весеннее солнце подарит тепло!
    А мартовский ветер подарит надежду,
    И счастье, и радость, и только добро!!!!"
    ...
    "Девчонки, с 8 Марта нас !!!" звучи толкова самотно, че да вземат да се обичат хората, а?...

    ОтговорИзтриване
  40. БЕРЕЗА

    Белая береза
    Под моим окном
    Принакрылась снегом,
    Точно серебром.

    На пушистых ветках
    Снежною каймой
    Распустились кисти
    Белой бахромой.

    И стоит береза
    В сонной тишине,
    И горят снежинки
    В золотом огне.

    А заря, лениво
    Обходя кругом,
    обсыпает ветки
    Новым серебром.

    Есенин

    Пламене, голям кеф са руските поети. Стискам една стихосбирка на Осип Манделщам и мигам на парцали :)

    Филибетовен

    ОтговорИзтриване
  41. "Здесь отвратительные Жабы
    В густую падают траву.
    Когда б не смерть, то никогда бы
    Мне не узнать, что я живу.

    Вам до меня какое дело,
    Земная жизнь и красота?
    А та напомнить мне сумела,
    Кто я и кто моя мечта."

    © Осип Манделщам
    URL
    :))

    ОтговорИзтриване
  42. Ми, спосибо большое!!!
    Не е ли прекрасно!? :)

    Бай дъ уей, да напомня къде сме:

    И те танцуват с изгрева, преди да съмне,
    с крила от верен вятър вятър, нестинари.
    Когато лъч любов от тях си тръгне
    нозете им премръзнали изгарят.

    ОтговорИзтриване
  43. Ето още едно много хубаво :)

    Зимняя ночь

    Мело, мело по всей земле
    Во все пределы.
    Свеча горела на столе,
    Свеча горела.

    Как летом роем мошкора
    Летит на пламя,
    Слетались хлопья со двора
    К оконной раме.

    Метель лепила на столе
    Кружки и стрелы.
    Свеча горела на столе,
    Свеча горела.

    На озаренный потолок
    Ложились тени,
    Скрещенья рук, скркщенья ног,
    Судьбы скрещенья.

    И падали два башмачка
    Со стуком на пол,
    И воск слезами с ночника
    На платье капал.

    И все терялось в снежной мгле
    Седой и белой.
    Свеча горела на столе,
    Свеча горела.

    На свечку дуло из угла,
    И жар соблазна
    Вздымал, как ангел, два крыла
    Крестообразно.

    Мело весь месяц в феврале,
    И то и дело
    Свеча горела на столе,
    Свеча горела.



    Борис Пастернак, 1946

    ОтговорИзтриване
  44. "не понять, не ждавшим им ..."

    Ботуш,пробито колело,
    асфалт,цветя и жега.
    Корито,страшна тишина,
    жарава и поема.
    Потоци празни,груби думи,
    тъга до над тавана,
    смехЪт с тупалката изтупвам:
    - от плач го хрема хвана.
    URL

    ОтговорИзтриване
  45. Валери цитира...

    Тясна кухничка в здрач полусин,
    на прозорчето - бяло перденце;
    зад перденцето - дребни шишенца
    и рецепта за пеницилин,
    а във люлката - малко момченце -
    моя болен двуседмичен син...

    Светът още не му е познат,
    но от първата седмица вече
    това мъничко слабо човече
    позна болки и болест, и глад,
    че от люлката още затече
    по рецепта живота му млад...

    Как е тъжен, тревожен светът!
    Как е страшно на път-кръстопът
    по рецепта живот да живееш! -
    Дали с нея той ще оздравее.
    дали болката ще преболи,
    дали люлката ще се люлее -
    дали?...

    Пеньо Пенев

    ОтговорИзтриване
  46. Ала напразно се измъчвам! Кой ще ти помогне
    да видиш всичко - тук, в небето, или пък в безкрая на изкуството.
    И за какво се питаме тъй често кой е между нас поета?
    И за какво стоим един пред друг, изправени на пръсти?

    ОтговорИзтриване
  47. А пък аз - на моя прозорец - сам спуснах завесите...
    Но... Борето най-добре знае как се прави това...

    ОтговорИзтриване
  48. That's what friends are for

    ОтговорИзтриване
  49. Тука повечето я карат анонимно, хайде и аз...

    Харесвам Боян, но не мисля, че това е най-добрата му песен, а освен това я смятам за абсолютно неподходяща за Евровизия. Честно казано, даже се зарадвах, че не спечели, защото иначе действително щеше да бъде "обезкостен" - а пък много нерви за един политически определен конкурс просто не си струва...

    Разбирам коментарите, че стилът на песента и цялостното изпълнение е "aрхаичен". Боян е много талантлив и има прекрасен глас, но засега се развива до голяма степен в посока на естрадата, която в днешно време се смята за старомодна (нищо, че има невероятни изпълнители като Ваня Костова, например).

    Но пък той може и да ни изненада някой ден с нещо истински негово.

    ОтговорИзтриване
  50. Благодаря за мнението.
    Аз вече, няма как, взех да свиквам с анонимността. :)

    ОтговорИзтриване
  51. Няма ли опция да си направите блога така, че да коментират само хора, които да излизат с имената си? Щом не ви харесва хората да са анонимни, направете си го така както вие искате.
    Ако имат избор и са предпочели да не си казват името, е някак некоректно непрекъснато да се оплаквате и да се отнасяте пренебрежително към тяхното предпочитание.

    ОтговорИзтриване
  52. :)
    Ти си знаеш причините, поради които се страхуваш от собственото си име.

    Има опция за забрана на анонимните коментари, но няма да се възползвам от нея. :)))


    Анонимни приятелю, разсмиваш ме и ти благодаря.
    Ако си не анонимен приятел, а анонимна приятелка, пак благодаря.

    Пиши това, което ти е на сърце, не се притеснявай, няма да се възползвам и от другата опция - да трия коментари. :)

    Не се оплаквам, а просто моля тези, които коментират, да не са анонимни.

    А, според теб, защо са анонимни? :)

    ОтговорИзтриване
  53. Чудех се да си спестя ли този въпрос, ама ей така, отвътре ми идва. Той е обвързан с Перник. :)
    Защо Перник мрази Левски? :)))

    ОтговорИзтриване
  54. Защото така предпочитат.
    Аз съм от Левски...между другото(нямаше да го казвам, ама ми дойде от вътре).
    Поздрави от Ихтиман. Там хората не ги избива на злобичка за щяло и не щяло и не правят изводи когато не са напълно сигурни. Хубаво място.

    ОтговорИзтриване
  55. Понеже ми хрумна ... Аз само си казах мнението. С аргументи при това. Не ви обидих, не ви напсувах, никъде не се държах невъзпитано. Нямам причини да съм анонимен, освен тази, че така искам.
    Вие от друга страна така се впрегнахте от мнението на някой си, че нито веднъж не влязохте в нормален разговор. То не беше що е анонимен, колко бил неаргументиран...та накрая се оказа, че трябва Далай Лама да съм, че да имам право да изкажа мнение.
    Няма да пиша повече, упражнявайте се на спокойствие кой колко е гениален.

    ОтговорИзтриване
  56. Ми, да си вържем номерца, като в руска баня, за да си знаем кой в коя кабинка си е турнал гащите. По този начин (с номерцата) ще се различаваме по анонимство и ще знаем, поне относително, кой с кого говори. Аз си изтеглям номер пет, така ми дойде...
    Негениален анонимен номер пет.

    ОтговорИзтриване
  57. Не ти, аз съм анонимен номер 5!
    Как не те е срам да ми крадеш самоличността?!?
    Писна ми от такива като теб!!!

    ОтговорИзтриване
  58. Не ти крада нищо. Самоличността е нещо башка (!), което никой не може да ти открадне. Просто аз съм си анонимен номер 5. И - това е положението!
    То може да означава и, че сме адаши. Дано адашеството да е и нещо като аркадашество... :)

    Анонимен 5 - 1

    ОтговорИзтриване