07 юли 2010

Сбъдна се пророчество на Нострадамус

Пророчеството:

Когато отдавна е минало времето
на воеводите и хвърковатите чети,
но свободата все още си дреме
под феодалния си обков,

просто момче ще запее химни
за прости момчета.
И ще се къпе във вино
и всенародна любов.

Научното доказателство:Б.а. Момчето не е виновно. Както е видно, то е просто момче. За да няма двусмислици, искам да поясня, че просто е момче. Което всеки (дори всяка партия) може да си купи от пазара за момчета. Не мога да не поздравя вдъхновилите го други момчета – великите български творци, мастодонтите на културата, Евтим Евтимов и Тончо Русев, които са имали невероятната смелост не само да родят хитовото парче, но и да се подпишат като автори където трябва.
Бойко, Цецо, и вас поздравявам като вдъхновители на вдъхновените. И създатели, и вдъхновители, всички вие обезсмъртихте не само българската милиция, пазеща ни от онези, които лазят пред лъжата (без да може да опази единствено самите автори), но и думите на Недялко: “има ли мисъл, има ли чувство, само тогава става изкуство”.

П.П. Не знам защо, но като слушам музиката, текста и изпълнението, си мисля, че от момчетата единствено Веско е взел присърце поръчката и се раздава (както винаги) безапелационно. Евтим и Тончо биха могли повече да се постараят, макар че са вложили всичко според моментните си способности. Все пак, ако следващата поръчка е не за България и МВР, а за ГЕРБ и България, съветвам ги да подходят с повече отговорност както към Първия партиен и държавен ръководител, така и към зашеметения от успехите Му електорат.

48 коментара:

 1. Кефиш!
  Напоследък... си във вихъра си, не само на ниво както винаги :))))))

  ОтговорИзтриване
 2. Светле, мерси, мерси. :)
  Нали знаеш, тези, които са във вихъра, обикновено ги отнася вихъра. :))

  ОтговорИзтриване
 3. Не зная какво ми става тия дни, но като видя в някой блог този клип веднага си го пущам и започвам да тактувам по бюрото- на МЕ- ВЕ-РЕ тропам по силно.Кучката излайва, а жената започва да се оглежда къде ми е бутилката :)))

  ОтговорИзтриване
 4. Кръстю, недей така, че ми се припи рано-рано. :)

  ОтговорИзтриване
 5. Направо си се сбъдна, Пламене...
  Оруелски Златен Орфей :(

  ОтговорИзтриване
 6. Ми, те затова са пророчествата, да се сбъдват... :)

  ОтговорИзтриване
 7. Ситуацията не е оруелска, а квартално-чалгарска. Но такава е татковината, какво бихме могли да сторим? Имам лично отношение към Момчето и сега е момента да злорадствам с пълна сила :))))

  ОтговорИзтриване
 8. Немам сили ,бе хора...ше се гътна от смех тея дни ....аре,нема нужда !!!!:)))))))
  milone

  Голяяяямааааа усмивка за теб :))))))))))

  ОтговорИзтриване
 9. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 10. Евала,яко си го написал,но пък не може да се отрече,че Вселин Маринов е може би единственият певец или поне един от малкото,който се раздава когато пее,само дето не е заплакал.....или май и това беше правил :)

  ОтговорИзтриване
 11. spartaka, не го отричам, даже съм го похвалил за раздаването. :)

  ОтговорИзтриване
 12. Хихихи Това ме подсеща за този химн на братушките, който си признавам, че ми харесва (е, не е на милицията им, но кръжи там някъде). Аз съм на мнение, че Веселин Маринов не е подходящият певец, някак много нежно го раздава.

  ОтговорИзтриване
 13. Добър ден, Вихър се обажда! Да ви се намира Пламен?
  Хахаха, много добре е станало :D

  ОтговорИзтриване
 14. МОМЧЕТО ПЕЕ МЕ ВЕ РЕ А АЗ ГЛУХАТА ЧУВАМ БЕ ЕМ ВЕ , ТА СЕ ОЦЪКЛИХ , НЕ ЧЕ СЕГА НЕ СЪМ. КАКТО Е КАЗАЛ ПОЕТА - БОЖЕ КОЛКО ПРОСТОТИЯ ИМА ПО НТОЗИ СВЯТ

  ОтговорИзтриване
 15. @ Kal4o
  Вихър, Вихър, тук Пламен. При Цецо съм, при Цецо съм.

  ОтговорИзтриване
 16. @ fedora
  И нашият кръжи, ама му е трудно да кацне. И, ако ме питаш, най-добре да не каца, ами направо да се засилва в Космоса и да търси извънземен комунистически разум.

  ОтговорИзтриване
 17. Като чета такива неща и се чудя защо ни е толкова по-лесно, някак като по вода ни върви да се подиграваме, да бъдем саркастични, злобни, мразещи...? Направил Веселин Маринов една глупава песен, направил, така е, факт - глупава е! И веднага - порой от сакразъм, ирония, подигравки... Защо никой не се сети да напише нещо хубаво за неговата песен "За теб, Българийо". Навярно защото никой не му я е поръчал, навярно защото и текстът, и музиката, и изпълението са затрогващи...? Така че кво ли има да е коментира тука, къде-къде по-лесно и приятно е да си злобеем... Убедена съм, че има поне 10 български песни, които всички пишещи тук са признали за музикални постижения, а дори не знаят, че са негови... За МЕ-ВЕ-РЕ обаче всички, всички знаят. И бързат, бързат да се изкажат. Похвално! Обаче в своя стил музика Веселин Маринов така или иначе вече е записал името си в историята на българската музика. Нашите имена къде са?

  ОтговорИзтриване
 18. Аааа, Хлипчето си го бива. Аз почти се разКлипах като то чуш.
  Спомен за алени макове....

  ОтговорИзтриване
 19. Посмях се от сърце, честно:))))Браво, вихърче! Имаш муза, май.

  ОтговорИзтриване
 20. Ясно, мили разни там момчета и момичета - велики Бочевци, Сиромаховци, а и не само,
  Мъчно ви е, че песента не е изпята от Сашка,Анелче (моля за извинение че дотук достигат познанията ми за този род певци), а също и за това, че не възпява другарите Станишев, Костов, Доган-ов, Цар-сков, защо са им на тези ТЪПАНАРКОВЦИ песни, просто на тях само трябва да им се подиграваме и да казваме, че нищо не вършат (а когато правят нещоп даказваме четова са глупости което вършат),те нямат нужда от празници, нека само да ги стрелят по улиците и да ги плюем, а също ви е мъчно и за това, че не е посветена на такива достойни (ей тук ще се въздържа от похвали и епитети към вас) хорица като вас, дето, като нямат друга работа, се радват на собствените си глупотевини. ДЕРЗАЙТЕ, мили, не спирайте, България в такива моменти дърпа километри напред. И тъй като не мога да изразя с още свежи като вашите думи и подредени мисли възхищението си от вас, оставям ви след мен да продължите и да дадете всичко добро от себе си. Все пак в последните 20 години ВИЕ и ТЕЗИ като вас градят ПРОСПЕРИТЕТА на страната ни.Надявам се такива успехи в скоро време да намерят мястото си на боклука.

  ОтговорИзтриване
 21. @ Ели Маринова
  Музата не ме навестява. Беше ми мъчно. Но вече съм спокоен. В сигурни ръце е. :)

  ОтговорИзтриване
 22. направете и Вие нещо,Веско има глас, колкото до това дали е просто момче, то простия сте Вие дето само това можете да плюете, едни критикари се навъдихте дето за нищо друго не ставате, гледате много умно когато до Вас в градския транспорт стой бременна и възрастен с бастун, тогава гледате, но не виждате нищо освен себе си -

  ОтговорИзтриване
 23. Ааааа, пак някой не доразбрал. Подигравката не е към полицаите, а към стихоплетците - чичкови червенотиквеничковчета.
  И в правителството на Симеон Сакс Кобур... и т.н. имаше един мин. културист(на културата, де), който изпълни някакъв опус за пиано, посветен на своя патрон. Оппааа.... Асоциация: "Поручик Галицин, раздайте патроны..."

  ОтговорИзтриване
 24. Даже не ми е смешно, лепне отвсякъде тъпият им химн - но за какво им е химн, може би се вживяват - държава в държавата. И техният бард/ който си е такъв за много платежоспособни/ да ми се кълчи в транс по сцената, все едно изпълнява песента на живота си...ауууу, докъде сме я докарали...И разни анонимни , които го защитават - айде, стига вече, поне си напиши името като толкова си го защитавал и си го слушай вечер преди лягане , заспивайки, в ритъма на МВР...може сутрин, обед и вечер - сик, сик,сик...

  ОтговорИзтриване
 25. Zvetanka Shahanska: "...разни анонимни, които го го защитават...".
  Лично аз съм анонимна, защото нямам акаунт в сайтове за хора без работа.
  Иначе името ми е Юлия Иванова, на 29 г. от гр. Русе. Мой е коментарът с начало: "Като чета такива неща и се чудя защо ни е толкова по-лесно...". Удовлетворена ли сте сега вече, след като научихте името ми??

  ОтговорИзтриване
 26. Пламене, и аз се изкефих :)
  Момчето пее и пълни зали с други песни,
  пак на тези автори, но те са химни на любовта :)
  А този химн, както днес някъде четох им намирисвал на Маяковски!
  Ами мисля си, че нище ново под слънцето-всеки, който е на власт иска да пеят за него!

  ОтговорИзтриване
 27. Dani, радвам се. Една от функциите на изкуството е хедонизмът. :)

  ОтговорИзтриване
 28. Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже!

  ОтговорИзтриване
 29. ...и вино... аууу! Смях се от сърце, за лека нощ.

  ОтговорИзтриване
 30. Пламене, пропуснал си да поздравиш хореографа на това тук:

  http://www.youtube.com/watch?v=VjVe5r7tfvk

  Виждам, че разрешилите този спектакъл-перверзия, вече са поздравени.

  ОтговорИзтриване
 31. @ Точка
  Що ли за хора са онези милиционери, които не се срамуват от гаврата на началника си?...

  ОтговорИзтриване
 32. Всеки нормален човек би се срамувал от тази подигравка. Обаче няма кой да отрази това.

  ОтговорИзтриване
 33. Точка, те и да са нормални системата там не им позволява до го показват. Както и да е.... А за Веско Маринов, мога да кажа само това, че лесно се разделя с тези, в които преди се кълнеше във вечна любов, и сега пак се кълне във вечна любов, но вече на други - по-властимащи. А, който уважава гласа и таланта, който му е даден свише не го употребява смешно!

  ОтговорИзтриване
 34. Веското е срамен подлизурко, барабар с маститите културтрегери. Така като ги гледам, мъчно им е за Бай Тошо. Ма имат си и текст за химн на ГЕРб бе! Забравихте ли небесната лъчезария?

  ОтговорИзтриване
 35. frog'n'roll, добре, че ни припомни и този ненадминат шедьовър:

  „О, достолепни Генерале, поведи ни!
  Ний вярваме във твоя свят обет!
  От враговете – Де Пе Се /ДПС/ пази ни!
  Проправяй бъдния ни път напред,
  За да застане нашата България
  Във Европейския съюз със чест,
  Да заблести като небесна лъчезария
  Да я приветстват всички! Светла вест!
  Премъдри Господи Иисусе, благослови Ти Генерала и България!”

  Как ли Тончо Русев още не е сътворил музика по него???

  ОтговорИзтриване
 36. Това е хита на сезона, лятна колекция плажни поп парчета. До всеки плажуващ, милиционер който да го пази от слънцето с чадър в ръка, за друго освен това не ги бива.

  ОтговорИзтриване
 37. Хехе... Просто си пее, човекът, но и творческият подход по отношение на лекокрилата хореография към този флорално-полицейски химн не отстъпва ни най-малко от най-светлите достижения на естетическата мисъл :)

  ОтговорИзтриване
 38. Някой беше нарекъл цялата тази работа "мозъчна пръдня"...

  ОтговорИзтриване
 39. Е то открай време се знае, че Бат Веско не прави изкуство, а бизнес! ПОРЪЧКОВ ПАРТИЕН ПРИДВОРЕН "ПЕВЕЦ" - това е което АЗ (без да ангажирам някого) мисля за него. Този човек до толкова комерсиализира "таланта си" (в кавички е защото не съм компетентен да му давам оценки). Лично МОЕТО мнение е, че при него всичко се измерва в пари, и бездуховността си той прикрива зад докосвания с мръсните си ръце до искуството в жалки опити да слага този етикет на "продуктите си". Тези "песни" имат за аудитория соц-динозаврите живеещи в мислите и спомените си в ОНИЯ СОЦ Времена (се хора които са проспали последните 10 год или психически немогат да приемат днешният ден). Веселин Маринов прави нещата САМО и ЕДИНСТВЕНО ЗА ПАРИ!!! Всеки който твърди обратното да говори на ръката ми!

  Ядосания Дидо Денев

  ОтговорИзтриване
 40. Дидо, не знам защо говориш за последните 10 години, а не за последните 20, да речем. Но, както и да е, съществена разлика и между последните 30 или последните 65 няма, тъй като България се управлява от една и съща шайка.
  Аз също "психически", а и физически, не мога да приема днешния ден, въпреки че не съм сред онежи "хора - соц-динозаври", за които говориш.

  Освен това, почти всички правят "нещата" за пари, понеже живеем в монетарна система. Въпросът е могат ли да се правят "нещата" с достойнство или не...
  Никой не е светец (и аз, разбира се), но тук става дума за публични личности и за влияние в сферата на културата. И на политиката. Не визирам само В. Маринов (най-малко него).

  ОтговорИзтриване
 41. Е, успокоих се! Щом Нострадамус е казал и взело, та се сбъднало, значи всичко е ок и ББ и ЦЦ са от ранга на Нострадамус!
  Ей това се казва успех!

  Пламен Бочев, предизвика много веселие у дома, докато четях блога ти!
  Благодаря ти!

  ОтговорИзтриване
 42. Milena-Irshad и аз те поздравявам за твоя блог
  Palestinian World

  ОтговорИзтриване
 43. Е то ние живеем в монетарна система Пламене, но някой измежду нас си позволяват монетарната система да заживее в тях и чрез тях! Не всичко е пари приятелю, не всичко е пари! Бат веско е пародия на певец. Човек трябва да знае кога и как да слезе от сцената та последното да се случи с достойнство. Жалък е, като вие за някоя хиледарка ... Няма ли как да му помогнем да се осъзнае?

  Дидо Денев

  ОтговорИзтриване
 44. Най-добре би било той сам да си помогне. :)

  ОтговорИзтриване
 45. Пламене, глупако, има монетарна политика, но не и монетарна система
  напни се, попрочети да научиш нещо, па после дрънкай
  баси, лайномета ти не спря
  ама то на лайнохвъргачка образование не й трябва

  ОтговорИзтриване
 46. Няма да трия горния "анонимен" коментар, понеже зная точно кой от хомосексуалните активисти го е написал. Този "човек" обикновено опитва да демонстрира начетеност най-вече с помощта на Google. Странно как този път изостави помощника си. Достатъчно би било да напише "монетарна система" в полето за търсене. :)
  Както е казал мъдрецът: "никой не може да те промотира така добре, както можеш да го направиш сам". :)))
  Препоръчвам му да не спира активността си и в един небезизвестен литературен сайт. :)))

  ОтговорИзтриване
 47. няма надежда, глупак беше, глупак си остана, пламене. и това не трий :))

  ОтговорИзтриване