11 юни 2009

“Царят” – не по-малко отговорен от Ахмед и Сергей за мизерията в България!


Политически мишок. Който се крие в горите си тилилейски.
За някои социолози бяха изненада непредсказано многото гласове, получени от НДСВ на изборите за европарламент. Постфактум се опитват да обяснят парадокса с наличието на Меглена Кунева (защитничката на европейските права на потребителите, снахата на партизанина, секретаря на ЦК на БКП и бивш министър на национализираните царски гори Иван Пръмов) в изборната листа.
Думата ми е за Симеон Сакскобургготски.
Същият, който “оправи” България за 800 дни. Никога, за разлика от други новополитици като Стефан Софиянски и Бойко Борисов (не съм им фен, Господ и от тях да ни пази),
не е обичал светлината на прожекторите и чувствителността на микрофоните. Само, когато е дошло времето, им се доверява мъдро. Както навремето доби популярност с помощта на “ченгето” Кеворкян. Царският пиар е тих и подмолен.
Ваше Величество, Вие имахте реален шанс да бъдете цар на родината ми. Ако не бяхте правили сделки с комунистите за лична облага. Ако поведението Ви беше поведение на държавник, който слага Отечеството преди всичко. Такова, каквото е било поведението на баща Ви. Много хора повярваха на нищото друго, което им предложихте, освен популизъм. Същите скоро се разочароваха.
Кои са тези, които Ви вярват сега? Има ги, ако съдим по подадените гласове за Вашата сателитна партийка. Моето мнение е, че причината за тези нелоши за Вас "еврорезултати" не е единствено другарката Кунева. А и Вашето криене от светлината на общественото мнение. И умишлено, и подпомогнато от “по-злободневните” теми. Изгодна Ви е добре дошлата “забрава” и зачеркването Ви от дневния окраден и гладен граждански ред. И, уж изненадващо, продължавате да печелите. Какво? Доверие ли?
Краят на престъпната тройна коалиция дойде. И когато се търси отговорност от Сергей и Ахмед, не мислете, че ще бъдете забравен. Всъщност, има защо да разчитате на плиткоумната българска историческа памет, нали?

-------------------
Това за горите беше евтина метафора, независимо от Вашата декларация, че се отказвате от тях. На мен гори не ми трябват. По-добре е да не бъдат изсичани. Но, ако заговоря за милионите, с които ще си тръгнете от България, няма да е метафора. Може да се свържете с мен и да ме опровергаете. Ще Ви повeрвам пак.4 коментара:

 1. Дайте енергия за България

  http://eniovden-bg.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 2. На кредит (това не е спам, нали?), добре. Очаквам да ми пишеш какви са идеите ти. Лично. Не да ги търся в блога ти. Влючих те в моя блогрол и се надявам да се случи нещо. :)

  ОтговорИзтриване
 3. ЦИТАТ ОТ : Стоян Заимов " Миналото" стр. 614, издателство БЗНС, 1986 г.
  Ползуваме се от случая пак да повторим и да потретим следнята истина: българските революционни комитети, инспирирани от Л. Каравелова, организирани от В. Левски, управлявани от А. Узунова, Хр. Ботева, Ст. Заимова, Н. Обретенова и прочее "апостоли на свободата", нямаха нищо общо с панславизма. Те бяха чисто българско дело - дело на една шепа горещи патриоти, които мечтаеха една велика свободна и независима България, освободена не от "МОСКОВЦИТЕ", а от самите българи - желаеха свободна България за свободни българи.Цитат от Стоян Заимов," Миналото " стр. 614, издателство БЗНС, 1986 г.

  ОтговорИзтриване
 4. Много ти благодаря за този цитат от Стоян Заимов!

  ОтговорИзтриване