09 юни 2009

Турският език – задължителен в българските училища?


Трябва ли да се въведе задължителното изучаване на турски език в българските училища, за да може след време децата ни да разбират какво им говорят управляващите? Ахмед Доган ли е нашенският ПАПА?
Главата на Римокатолическата църква с доста усилия успява да артикулира едно изречение на различни езици при височайшите си посещения сред миряните. Този непретенциозен полиглотизъм, дори и скрит под “работната” маска на проповедника, не е нищо друго, освен проява на уважение към чуждоезичниците. Кои са чуждоезичниците за Ахмед сред българските граждани?
“Уважението” на Доган към българите е като това на оня мъж от вица, който “уважавал” жена си три пъти дневно.
Лидерът на “най-българската” партия агитира предизборно публично на турски език. Няма да коментирам това, че плаши турските ни братя българи с нов възродителен процес. Но – представител на управляващата България коалиция комуникира на чужд език в родината ни при масова публична проява.
За да може да бъде по-добре разбран от българските радетели за права и свободи? Едва ли. По-скоро това е проява на груба политическа арогантност и демонстрация на “недостижимост” от закона.
Неговата партия продължава да се легитимира с твърденията за неетническа принадлежност. И съществуването ѝ ще продължи дотогава, докато съществуват българските смирени “миряни”… Същата тази партия се опитва чрез официалната си власт законово да направи официалния ни език “избираем”!
Питам и Доган, и онези “румени другари”, които му дадоха нашата баница, и сега я делят с него: Кой е официалният език в България? Законно ли е това, което се случва? Прокуратурата ли да питам? Тя независима ли е или е тяхна?
Докога ще правим метани на политическите си “папи”? "Божиите" и нашите наместници в управлението. И накрая сами да поискаме да учим техния език, за да ги разбираме? Това ли е единственото, което ни остава?68 коментара:

 1. Plastat si tyrzite i naste slysat.Tyrzia pravi nai goliamata si investizia,-nova teritoria barabar s robite v neia...

  ОтговорИзтриване
 2. TEzi kradzi i razboinizi(BG POLITIZITE i BIZNESMENI) ,koito edinstveno sa sviknali na gotovo vsi4ko da vzimat,tova mogat da napraviat.
  Vreme e vsi4ki da se vdignem i da ne 4akame komshiata bratiov4eda ili niakoi dryg da ni svarsi rabotata.Nema na kade noza e oprial do kokala.

  ОтговорИзтриване
 3. Ina4e ytre naste de4iza gi 4aka sadbata na naste izbiti i porobeni dedi.Vav tezi varvari milost nema .IZBORA E VAS -YTRE STE E KASNO.

  ОтговорИзтриване
 4. От няколко дена си мисля- Що не направят задължително изучаването на английски и след 10-20-30 години официалните езици да са български и английски и след 30-40 направо да заличават българския? Така де ... по-добре да заличат българския заради глобализация и да го заменят с официалния език на половин милиард отколкото официалния на 70 милиона.

  ОтговорИзтриване
 5. Имаше опити да се легализира латиницата...

  ОтговорИзтриване
 6. Никой не те кара да учиш турски.Баницата,както казваш,не е ваша а наша обща,на всички които живеят на тази земя.На всички ограничени неграмотници с компютър и интернет предлагам следното.Идете в чужбина и поработете.Вижте как се разбират различните етноси и религии на Запад.Дотогава моля ви избягвайте съвети ,от които после ще се срамувате.

  ОтговорИзтриване
 7. Значи, много е бил навремето Велко Вълканов на дебат с Ж.Желев, когато му каза :Жельо ,ти си турски фес!?"

  ОтговорИзтриване
 8. Никъде в чужбина не е задължително изучаването на български език , нали?Вие като сте се поработили в чужбина и сте видяли разбирателство между етноси пукаше ли му на някой за вас???Сами си търсихте лесното и с език и грамотност....

  ОтговорИзтриване
 9. Благодаря за съвета. Работил съм в чужбина. Благодаря и за квалификацията "неграмотник". Имаш мнение. Аз също. Малката разлика между нас най-малко е тази: ти предпочиташ анонимността, а аз - не.

  ОтговорИзтриване
 10. ДПС смята, че изучаването на български език не трябва да е задължително в България. И ти ли?...

  ОтговорИзтриване
 11. Дълбоко вярвам ,че не смята така ДПС!

  ОтговорИзтриване
 12. Изумена съм от поредните простотий на управляващите.Но "не е луд този който яде баницата".Защо направо не ни заменят българските имена с турски, а църквите с джамии..... България вече е АБСУРЛАНДИЯ!

  ОтговорИзтриване
 13. Питам аз кой е дискриминиран- те или ние българите? По-скоро ние. Чувал съм за неофициално решение според което за 5 работни места, одобрените кандидати трябва да са 3 българи и 2 цигани/турци. Не се ли гледат качествата и уменията вече, значи слагаме неграмотници само защото са на Доган гласоподаватели, пък 3-мата българи да вършат цялата работа

  ОтговорИзтриване
 14. Райна: Изумена съм и отвратена!! Ама трябваше да се очаква,след примиреното приемане на новини на турски език по националната телевизия,обръча от фирми и всички антиконституционни и противозаконни изцепки на ДПС,както и нашата"гражданска активност" и "борба" за отстояване на собствените ни интереси.:(

  ОтговорИзтриване
 15. Я да ви питрам малоумници такива в САЩ имат ли проблем че се говори на испански? Като толкова не ви харесва този факт и сте такива расисти размърдайте си мързеливите задници и отидете да гласувате, а не само после да се тюхкате!

  ОтговорИзтриване
 16. А кога ще започнете да рпавите разклика между турци, цигани, гагаузи, копанари и още какви ли не?!

  ОтговорИзтриване
 17. мария Иванова10 юни 2009 г., 9:25 ч.

  много лесно могат да се оправят нещата.Щом живеят в България официален и задължителен е българският език. При раждането на дете се приема окончанията на фамилия "ов , ев"и т.н.за да се знае , че е български гражданин , пък ако ще да е от какъвто си иска етнос.На обществени места задължителен български език.

  ОтговорИзтриване
 18. Тежко е,5 века да са ни владя ли и сега отново да ни командват някви резаци,ама докато имаме управляващи дупедавци ще ни сменят и езика, и имената,и името на дърйавата даже.Но това всичко не се решава само със писане в нета,а трябват действия,но не само от 1 човек,а от цял народ.
  НЕМОЖЕ да стоим винаги смирени и покорни!

  ОтговорИзтриване
 19. Във всички многонационални държави се говорят всякакви езици. Но никъде това не е попречило ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК на ДЪРЖАВАТА да се промени. БЪЛГАРИЯ има конституция - там всичко е записано! А и аз призовавам - гласувайте подобаващо на избори, не се изказвайте пред приятели и "на маса", гласът ви трябва да бъде чут на далече. Стига власт за ДПС! Та те от 20-години нямат никакви собствени платформи, винаги се "присламчват" към победителите и дърпат конците на държавата. Хайде, мислете и действайте хора!

  ОтговорИзтриване
 20. Откакто е създадена държавата България официален език в нея и българският-дори и под турското робство.Да ,говори се испански в Америка ,но в семейството ,на улицата,а не при публични прояви и в учрежденията.Ако на някой му харесва турси,цигански за официален език-да върви там където той е такъв.В България българският език е официален и на публични мероприятия ,в учреждения той е задължителен дори и за човек бил той Ахмед Доган

  ОтговорИзтриване
 21. Моля за извинение - изречението"Но никъде това не е попречило ОФИЦИАЛНИЯТ ЕЗИК на ДЪРЖАВАТА да се промени" би трябвало да звучи така"Никъде не е станало повод.........

  ОтговорИзтриване
 22. Да, и по-лошо ще става докато всички българи не се усетят и не отидат масово да гласуват и то за Атака. В България няма турци. Има основно българи мюсулмани. Проблема е че чрез ДПС Анкара потурчва нашите мюсулмани и ги обръща срещу нас. Ако погледнете в исторически аспект, турската държава е създадена по този начин. Чрез ислямизация и потурчване. Този процес продължава и до днес. дпс е етническа партия от мафиотски тип. За съжаление техните избиратели /българи мохамедани/ гласуват на верски принцип а не по убеждение, защото така им се насажда.Естествено защото са изоставени от държавата и от нас.
  За всичко сме виновни ние. И за да не се случва повече така, гласувайте за Атака.

  ОтговорИзтриване
 23. Има живеещи в България, които говорят в семейството си на турски, но държат децата им да знаят отлично български.Това са интелигентни хора, които знаят, че е по- добре за децата да знаят официалния език в държавата ,в която живеят.Те обаче са много малко- тия хора.Лидера на протурската партия ДПС дава лош пример като говори на турски на обществени прояви.Но ако има кой да спазва законите в България той нямаше да си го позволи.Просто сме разграден двор-товае!

  ОтговорИзтриване
 24. И още нещо!УПРАВЛЯВАЩИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ!ВИНОВНИ СА ТЕЗИ, КОИТО НЕ ИЗЛИЗАТ ДА ГЛАСУВАТ!КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СИ РАЗМЪРДАТ МОЗЪЦИТЕ , ЗАДНИЦИТЕ , КРАКАТА И РЪЦЕТЕ И НА ИЗБОРИТЕ ЗА ПАРЛАМЕНТ ДА ДАДАТ ГЛАСА СИ-НЕЗАВИСИМО ЗА КОГО-ЗА КОГОТО ТЕ СМЯТАТ ЗА ДОБРЕ-САМО ДА ГЛАСУВАТ!

  ОтговорИзтриване
 25. В този ред на мисли предлагам Да си въведе в уч. програма и изучаване на Корана. Все пак както е тръгнало това е бъдещето на България. България е мултинационална държава и като изучим изоснови мюсолманството, да вземем да преминем на други религии+десетина чужди езика, като на първо място е циганския! Как е тръгнало след 10-15 години българите ще са малцинство и не е зле да децата ни да са подготвени!

  ОтговорИзтриване
 26. Mislia, che tova e edin aroganten akt.Syshto taka smiatam ,che kogato jiveesh v edna strana govorish ezika i.I neka ne spekulirame s obedinenieto na etnosi v drugi dyrjavi, te syshto imat svoite problemi.Ako az jiveeh v Bylgaria, imah detza i te hodeha na uchilishte,bih smetnala za absolutno nenujno izucahvaneto na turski ezik.Tova sa mnogo delikatni temi i vseki aroganten akt riskuva nishto drugo osven sobstvenata si kauza. Az ne se pritesniavam za turski ezik v uchilishtata.Tova prosto niama da se sluchi.

  ОтговорИзтриване
 27. СМЪРТ за фесовете и това е.Турски език в Турция,тук е България и това си показва кой език ще се говори.Ако не им харесва пътя и да си заминават в държавата и Доган да го духа.Всички БЪЛГАРИ трябва да се вдигнем.

  ОтговорИзтриване
 28. Моля, въздържайте се от употребата на цинизми, за да не се налага да трия коментари.

  ОтговорИзтриване
 29. Въздържайте се и от призиви за насилие.

  ОтговорИзтриване
 30. Ами то затова сме на този хал.

  ОтговорИзтриване
 31. ВИЕ хора виждате ли накъде отиват нещата, тема като тази в северните страни дори няма да се коментира!!! В Германия има много повече турци отколкото в България и там... не се коментира изучаването на турски език в училищата! За какво въобще си говорим.... ТОВА Е НЕЧОВЕШКО също както и РОБСТВОТО от 500г което напоследък започва да се забравя!!! Българи, НЕ ГО ЗАБРАВЯЙТЕ това е част от ужасната истина и може да се повтори!

  ОтговорИзтриване
 32. Нещата ще бъдат по-различни, ако просто си направим труда да гласуваме. Независимо за кого.
  И след това да упражняваме граждански контрол над избраниците си.

  ОтговорИзтриване
 33. Хора,осъзнайте се!Погледнете самодоволната физиономия на Доган,не ви ли стряска менторския тон?Прав е Бочев,гласувайте!За когото и да е!Колко пъти се говори,че само това е начинът да вземем нещата в свои ръце и да "смачкаме змията,докле главата й е малка".

  ОтговорИзтриване
 34. от този човек можем да почерпим доста добри идеи ... Malcom X
  http://www.youtube.com/watch?v=Zn0vHMlavTc&feature=related&pos=0

  (извинявам се за двойният коментар)

  ОтговорИзтриване
 35. Аман от фесофе. Да ги пратим в анадола да си говорят на турски а щом са тук ще говорят на български. Ама за това трябва да сме нация а не поплювковци и нагаждачи

  ОтговорИзтриване
 36. ГЛАСУВАЙТЕ ЗА АТАКА ! Да забраним със закон тази етническо-терористична партия,която НЯМА НИЩО ОБЩО с Турция !!!!Само с общи усилия ще можем да ги отхвърлим от властта!Да си НАЦИОНАЛИСТ - това звучи ГОРДО !АТАКА СРЕЩУ ДПС !!!!!

  ОтговорИзтриване
 37. Този коментар бе премахнат от автора.

  ОтговорИзтриване
 38. Към двама от анонимните:
  Тук не е място за политическа агитация. За която и да било партия. И нямам нужда да пращам приятелите си с турско самосъзнание вън от границите ни. Ние живеем заедно с тях и ако трябва да използвам метафора, бих пратил зад граница както Доган, така и българските му "създатели" - комунистите, превърнали се в съвременни олигарси на гърба на "обикновените" граждани - българи, турци, българомохамедани, ако щеш - и цигани. Би трябвало, доколкото можем, да сме коректив на безобразията на олигархията, без самите ние да размахваме етническата си принадлежност. Врим в един казан, не мислите ли? Кой подклажда огъня и кой сърба от живота ни с черпак???

  ОтговорИзтриване
 39. Към Димитър Грудев:
  Единственото, в което се убедих е, че според правилата на "тяхната" система поне можем да реагираме с гласа си. И на избори, и в публичното пространство.
  Останалото е революция. Кръв. Ненужна и невинна. Върху торта на революцията виреят красиви цветя. Които ги опасва първата крава. Не може да сме вън от системата. Вътре какво можем да променим? Цената на свободата не е смърт,приятелю, иначе щяхме да сме свободни след Ботев и Левски. Вярно е, че ако молиш за свобода, никой няма да ти я даде. Но, ако я постигнеш (илюзорно) чрез убийства, не се различаваш по нищо от поробителя си. Нещо повече, друг би се възползвал... Може да има и еволюционна промяна без насилие. Не е кой знае какво, но няма да е точно това, което е сега. Какво се е променило след убийството на Малкълм Екс през 65-та?

  ОтговорИзтриване
 40. Dobar den na vsi4ki
  Az sam TURKİNiA ,no sam grajdanka na BG i sam gorda s svoeto grajdanstvo.Jiveq v Varna,v kasti se govori predimno na BYLGARSKİ.Moite roditeli 1 me nau4iha na BYLGARSKİ a posle na TURSKİ.Protiv sam v u4ili6tata i na ob6estveni mesta da se govori dali na turski,angliiski,ciganski i t.n.vse pak jiveem v BYLGARİQ.Protiv sam sy6to i Ahmet Dogan za6toto toi gleda edinstevo samo sebe si kakto vsi4ki politici.Navsqkade po sveta ima malcinstva no v vsi4ki darjavi se gocori na oficialniqt ezik.nqma ni6to lo6o da izpovqdva6 druga religiq NO NİKOİ NQMA PRAVO DA Sİ Q NALAGA.

  ОтговорИзтриване
 41. И Доган, и червените му български създатели и настоящи приятелчета експлоатират по един и същ начин всички етноси в България. Разделянето на турци, българи и какви ли не още го правят самите те със самочувствието на "висши" политици, подкрепено с откраднати пари, подпомагано от бизнес-интереси. Ахмед е добър политик или има добри съветници. Успява да си играе и с болката на българите с турско самосъзнание. Нито те, нито ние печелим от подобни игри. Кой печели - не е ли ясно?

  ОтговорИзтриване
 42. Това, че Доган агитира публично на турски език, предполагам е умишлена провокация. На която да се поддадат такива като мен, например. Не го подценявайте. Помислете каква може да е целта му.
  В публикацията си умишлено не отворих реч за това. Надявах се някой да коментира тази вероятност. Не се пързаляйте по плоскостта на евтиното и предсказуемо противопоставяне.

  ОтговорИзтриване
 43. Разо4арована сам от коментарите:(ЕВРОПЕЙЦИ!!!За какво се драпате, защо вси4ко го приемате войствено? Всъщност език като другите останали,аглииски , испански, френски, немски..които се изу4ават в Българските у4илища.Никои никого не задължава-въпрос на избор.Искам да си спомните 4е руския бе4е задължителен едно време- едва ли не бяхме 16 дъжава на СССР-тогава няма6е такова недоволство. Сега голям проблем,каде сте със закоравели ,наслоени подмисли,назат във времето на робство.Младото поколение каква вина има за това--работят, плащат си данаците,изу4ават си децата....Защо забравяте воините които е водела България-брат брата убива-сърби , макендонци..Сега някакви манипулират с миналото,бъркат в болната рана на истрадалия БГ народ.Защото не остана друго с което да се докопат до фикс идеята ВЛАСТ, и едва ли не за вси4ко е виновно това ДПСТ.Не е до официялния език-проблемат е дале4 по друг,но както винаги изопа4аваме вси4ко,официялния език си е официален .(то4ка)Бъдете по широко разкроени-Всеки има право да живее под това слнце.

  ОтговорИзтриване
 44. Благодаря за този коментар. С публикацията си исках да провокирам мислене не в посока на очакваните от управляващата олигархия резултати от евтините им провокации. Понякога... мислене и бездействие е по-добре от немислене и бездействие... Действието е утопия, нали? Или се лъжа?

  ОтговорИзтриване
 45. az sam dete na 12 godini i nqma da u4a turski ezik aki stava taka nqma da me vidqt v u4ili6te

  ОтговорИзтриване
 46. Това е недопустимо с оглед на нашата национална история! Как така ще искат турския език да е задължителен за изучаване, при условие че голям процент от българския народ ненавиждаме не само езика, а и всичко останало свързано с тях! Наречете го ген, наречете го промиване на мозъците, но тази неприязън я има! В момента положението в училище е много тежко. А качеството на знанията по Български език не спира да спада. Нашият собствен език не се преподава както трябва, а остава и задължително да се изучава на нашите поробители?
  Това е лично мое мнение и не искам да го насаждам на никой.
  Веднага правя асосиация с другата издънка - новините на турски език по националната телевизия. Турският, доколкото знам, все още не е официален в нашата страна!
  Затова на парламентарните избори всеки, който се чувства етнически Българин трябва да гласува за да не продължават да ни управляват представители на други етнически групи!

  ОтговорИзтриване
 47. Към Plamen:
  Аз поне не съм чул искане за задължително изучаване не турски език в България. Има искания да отпадне задължителното изучаване на български език. За новините на турски език по националната телевизия съм абсолютно против. Не бих бил против да има частна турска телевизия, съобразяваща се с българските закони. Какъв би бил проблемът? И сега всеки може да гледа каквото иска по сателитните канали. Работата с Канал 1 е друга. Собствеността на тази телевизия е обществена, ако не се лъжа. Новините на чужд език там са абсурд.

  ОтговорИзтриване
 48. G-n Plamen Bo4ev
  V Turciq sa6to ima malcinstvo nareceno kurdi,no v u4ili6tata se u4i TURSKİ,po nacionalnata televiziq se govori samo na Turski NO sa6to taka te si imat svoi sobtven kanal nare4en TRT6 tozi kanal sa6to e nacionalen kato BNT,v parlamenta si sa6to imat sobstvena partia,v upravlenieto neznam sas sigornost no mislq 4e ima.Poglednete v upravlenieto na drugi darjavi iste vidite 4e navsqkade po sveta e taka kakto pri nas.V kraina smetka te ne vi upravlqvat upravlqvat ni 99 procenta BYLGARİ.vie porajdate zli pomisli mejdu BYLGARİ İ TURCİ.A zabravqte che ot mnogo godini jiveem zaedno zadrujno i v harmoniq.iskate da stane kato Syrbiq li? togava dovolni li ste bydete

  ОтговорИзтриване
 49. drugo koeto iskam da dopylnq e vijde Amerika koi upravlqva musulmanin no kakvo ot tova na koi mu puka nemislite li kakva religiq izpovqdva i t.n

  ОтговорИзтриване
 50. Господин Анонимен, искам само да Ви помоля да прочетете коментарите ми по-горе (относно противопоставянето). Противопоставянето го прави в случая Вашият Доган. От една страна плаши българите с турско самосъзнание с измислен нов възродителен процес, от друга - настройва българите с българско съмосъзнание против съседите им, с които нямат проблеми да живеят заедно. А за отношението на турците към кюрдите аз ли да Ви разкажа или вие си знаете по-добре. Предполагам, подценявате познанията ми по етническите проблеми в съседна Турция.

  ОтговорИзтриване
 51. G-n Bo4ev mnogo dobre znam otno6enieto na turci kym kurdi vse pak blagodarq.Ahmet Dogan ne e moi az ne glasuvam za nego a glasuvam za BYLGARİN vapreki 4e sam ot turski proizhod.a togava vie kato glasuvate za va6ite BYLGARİ kakvo stava edno golqmo Nİ6TO

  ОтговорИзтриване
 52. Аз и моите приятели турци в България се пържим в тигана на посткомунистическата олигархия, към която принадлежат и някои от ръководителите на ДПС.

  ОтговорИзтриване
 53. Angel ми взе думите от устата. :)
  Наистина имам приятели турци, с които сме на един хал. И те в никакъв случай не биха ми били по-малко приятели, ако прочетат публикацията ми.

  ОтговорИзтриване
 54. http://alexdevelopment.co.uk/e107_admin/newspost.php?create.edit.1091
  Привет от Лондон!
  Бог да пази България!

  инж.Струмен Паунов

  ОтговорИзтриване
 55. Привет от България, инж. Паунов :)

  ОтговорИзтриване
 56. Golqm praz! Polojenieto na izkustveno nasajdane na rasizym si go dokarahte vie, dragi bylgari! I za kakyv knijoven ezik govorim, kato ve4e po4ti nikoj v Bulgaria ne vladee bylgarskiqt pravopis!!! Az, kato turkinq 6te vi kaja, 4e za da se dade tolkova golqma vlast na DPS, nqkolko drugi partii sa se nadupili dobrovolno i sa si dali zadnika pod naem. Sami ste si vinovni! Ne 4e sym syglasna s pove4eto ne6ta, koito se vyr6at ot DPS, no tova e moeto mnenie. Selber schuld!

  ОтговорИзтриване
 57. Предполагам, пишеш от Германия. Ако е така, защо не живееш в Турция? Този мой въпрос няма връзка с темата. Искам да ти кажа, че съм съгласен с мнението ти. С малки корекции. Някои все още владеят правописа, но са на изчезване, поради умишлено водената антиобразователна политика. Колкото до расизма... вероятно и за това си права. Той е атрибут на древния политически принцип "разделяй и владей".
  Благодаря ти за мнението. Радвам се, че прочете написаното от мен и го коментира.

  ОтговорИзтриване
 58. Ne jiveq v Germaniq. Jivqla sym 6 godini v Schweizariq, no ot 3 godini sym v BG. Misleh, 4e tezi rasovi razmirici ve4e sa istoriq, no uvi... zapo4va se nanovo cirka. Naj-jalkoto e, 4e politicite uspqvat da manipulirat Naroda...

  ОтговорИзтриване
 59. A mejdu drugoto otgovoryt mi na vyprosa ti za6to ne jiveq v Turciq : A trqbva li vsy6tnost? Tova, 4e sym ot bylgarskite malcinstva ot turski proizhod zadyljitelno uslovie li e za men da jiveq v Turciq?
  Az sym evropejka mnogo predi da BG da vleze v EU! Pridyrjam se kym pravila i disciplina, mrazq bezredieto i seliandur6tinata! Nadqvam se otgovoryt mi da e iz4erpatelen za teb.
  P.S. Izvinqvam se za latinicata, malyk problem w ma6inkata, nare4ena laptop.

  ОтговорИзтриване
 60. Радвм се, че се запознахме "виртуално". Ако искаш, винаги можеш да ми пишеш на plamen_bochev@abv.bg. Това за Германия си го изсмуках от пръстите, заради немския край на коментара ти. А за Турция, не знам откъде. Съжалявам. Не съм расист. Имам приятели турци, с които се пържим на един и същ политически безнравствен и абсурден огън.

  ОтговорИзтриване
 61. А също се радвам, че се запознахме. Повярвай ми, аз живея в синхрон със заобикалящия ме свят. Не съм имала сериозни сблъсъци и проблеми на етническа основа... Може би защото съм жена и външноста ми ми е помагала до голяма степен...или защото съм гражданка на света...незнам.
  Ако Човек си даваше малко повече усилие да се усмихва вместо да хули, светът би станал много по-добро място за живеене!!!

  ОтговорИзтриване
 62. ЦИТАТ ОТ : Стоян Заимов " Миналото" стр. 614, издателство БЗНС, 1986 г.
  Ползуваме се от случая пак да повторим и да потретим следнята истина: българските революционни комитети, инспирирани от Л. Каравелова, организирани от В. Левски, управлявани от А. Узунова, Хр. Ботева, Ст. Заимова, Н. Обретенова и прочее "апостоли на свободата", нямаха нищо общо с панславизма. Те бяха чисто българско дело - дело на една шепа горещи патриоти, които мечтаеха една велика свободна и независима България, освободена не от "МОСКОВЦИТЕ", а от самите българи - желаеха свободна България за свободни българи.Цитат от Стоян Заимов," Миналото " стр. 614, издателство БЗНС, 1986 г.

  ОтговорИзтриване
 63. Благодаря за цитата от Стоян Заимов. Тези думи не се нуждаят от коментар...

  ОтговорИзтриване
 64. НЕЗНАМ ЗА ВАС, НО С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН СТАТИИ КАТО ТАЗИ АДСКИ МЕ ВБЕСЯВАТ, НЕ ЗАРАДИ САМАТА СТАТИЯ, А ПРОСТО МНОГО ДОБРЕ Е ОТРАЗЕНА РЕАЛНОСТТА И ВИЖДАМ КОЛКО БЕЗОТГОВОРНИ ХОРА ИМА, КОИТО ОТКАЗВАТ ДА ГЛАСУВАТ И ДА ПРЕЧАТ НА ТАКИВА КАТО НАС - НА КОИТО ИМ ПУКА.
  АКО НЕЩАТА ПРОДЪЛЖАТ ОЩЕ МАЛКО ТАКА, АХМЕД ДОГАН ЩЕ БЪДЕ УБИТ, И АЗ ЛИЧНО ИСКАМ ДА ПРИСЪСТВАМ НА ТОВА СЪБИТИЕ НА ПЪБЛИЧНО МЯСТРО.
  АЗ БИХ ДАЛ ПАРИ ЗА ДА СЕ ПЛАТИ НА КОГОТО ТРЯБВА ДА СВЪРШИ РАБОТАТА
  А ВИЕ КАКВО БИХТЕ НАПРАВИЛИ ?

  ОтговорИзтриване
 65. ОЩЕ НЕЩО, АКО ПОТЪРСИТЕ ДОБРЕ В ИНТЕРНЕТ ЩЕ ОТКРИЕТЕ, ЧЕ ВЕЧЕ ИМА ОРГАНИЗАЦИЯ СЪБИРАЩА ДОБРОВОЛЦИ И ПАРИ ЗА ДА БЪДЕ СВАЛЕНО "ДПС" ОТ ПОЛИТИКАТА -=ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ=- СЪС ЕДНИ ИЛИ ДРУГИ СРЕДСТВА.

  ОтговорИзтриване
 66. Аз бих изтрил последните коментари, заради призивите към насилие. Ще ги оставя, за да мога да отговоря. Комунистите с кръв взеха властта през 44-та. (И досега е тяхна под една или друга форма). Години наред са избивани хора поради инакомислието им. Не искам насилие и употреба на резултатите от него. Ситуацията в България е абсурдна, противопоставянето на каквато и да е било основа (особено етническа) е в интерес единствено на престъпниците, които ни управляват.
  Какво бих направил? Бих гласувал и призовавам всички да го сторят, независимо за кого. Разпределените проценти биха били по-различни. И - след гласуването - активен граждански контрол над избраниците ни. Борбата със законни средства не е мираж. В момента няма демокрация, кой да ни я направи, ако не ние?
  Политическото насилие е безумие. Знам, те упражняват насилие над нас, нека опитаме да се противопоставим с позволените от тях средства.

  ОтговорИзтриване