17 юни 2009

НЕ на хора с висящи дела в политиката!


Колко от нас, пишещите, биха излезли по улиците и площадите, за да не допуснат "същества" като Галеви, Ковачки, Томов, Овчаров и цялата съмнителна шайка да влезнат в парламента, независимо от вота на "лумпените"? С искане за спешна промяна в закона, който прави престъпниците депутати.
Колко и докога ще търпим и "протестът" ни ще се изразява в писане и псуване?
Кой ще ме убеди, че това са “чисти” бизнесмени и политици?
Издевателство е хора с висящи дела да се кандидатират за народни представители и министри. Ние с бездействието си узаконяваме корупцията.
Ако бях “кандидат” и над мен тежеше някаква сянка на съмнение,
с какви очи бих гледал избирателите си? В нормалния свят действащи политици си подават оставката само заради съмнения в законните им действия, някои се самоубиват… Тук се кандидатират.
Има ли обществено съмнение в “непорочността” на гореизброените? Има. Как се разсейват тези съмнения? Това е и в техен интерес, нали? Кой вярва в съществуващата следствие-прокуратура-съд система? С какво тя – системата – ни е накарала да й вярваме? С разкритите публични убийства и крупни корупционни сделки? С осъдените едри престъпници?
Аз, като гражданин на България, обвинявам сегашните правителство, парламент и президент за допускането на недоверие в държавните институции. Новите кандидат-политици, които посочих, както и старите, може да са невинни. Може точно те да са способните, които ще ни донесат просперитет. Но не вярвам в това. А недоверието ми е насаждано години наред. И никой от отговорните за това не си прави труда да ми даде поне вяра. Не с популизъм, а с действие. Не знам за вас, но за мен ножът е стигнал до кокала. Изумен съм от това как може в други държави гражданите да се вдигат на масови протести при по-несъществени проблеми. Да го правят не с цел лична облага. И да постигат с позволените демократични средства исканията си.
Да се чувстват човеци в родината си, в дома си, а не овце или маймуни.


29 коментара:

 1. Аз вместо на избори, бих отишла на протест.
  Защото обществото не реагира. Защото няма общество, има общности от хора. Забравили заветите на Кубрат, че силата е в обединението - пръчките поотделно се чупят, но в сноп са сила. Тъжно, но факт.

  Избирателната система е не само абсолютно остаряла, но и порочна. Какъв е смисълът да гласуваш доверие с вота си, когато при всички положения то няма да бъде оправдано?
  Заставам със съгласие зад всяка написана дума.
  Дела се отлагат заради имунитети, а братя Галеви с всичката си наглост и цинизъм заявяват, че ако бъдат избрани, щели да се откажат от имунитета си - това ако не е изнудване, не знам какво друго е...

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря за коментара, Хриси.
  Мисля, че трябва да се гласува на предстоящите избори, за да бъдат по-малко разпределените проценти от гласовете на "твърдия" електорат и купените.
  А ако сами не си направим гражданско общество, което да контролира политиците, няма кой да ни го направи.

  ОтговорИзтриване
 3. Гласувайте за сините, с грешки или разочарования, те са единствената алтернитава!Не може да се изисква от хора, които са управлявали(само 4 години) да не правят грешки...те(сините и в частност Костов)показаха, че България може!Костов се опита да управлява една държава, излизаща от десетилетия руски протекционизъм и насаждан комунизъм, демократично(по наръчник на западните демокрации)...и за това не постигна желаните резултати!Костов обаче осъзнава грешките си и ако му се даде още един шанс ще превърне България в малката Швейцария!!!
  Разберете, това е истината!!!
  Не се подавайте на станишева манипулация...плюят Костов, защото знаят какво ги чака ако той е новият министър-председател ва България!!!Не Бойко Борисов и Герб...разберете Бойко ще направи коалиция с БСП така както направи и царя!!!Ако т.нар. царче, което бе експулсирано от България със семействието си след 45г., се продаде на комунистите колко трябва на бившия боди-гард на Тодор Живков да направи същото!!!
  Гласувайте за сините!!!

  Гергана

  ОтговорИзтриване
 4. Чудесна статия г-н Бочев! Подкрепям изцяло и мнението на Гергана !

  Жалко, че българите са с такава робска психика. Зомбирани от комунистите, те се продават евтино и гласуват за своите палачи. Това е абсурдно, нелогично, но е факт! Ниска култура, незнание, необразованост, бездушие и липса на ценности. Това е проблемът. Истината е, че "комунизмът" направи хората бедни и злобни,но най-вече бездуховни...Тъжно и стращно.

  Трябва да излезем на протест. Това, което се случва е безумие. И трябва да гласуваме. Време е нормални , знаещи и можещи политици да управляват България и да измият срама и позора, който Тройната коалиция лепна върху всички нас.

  Нека на 05.06.2009г.да се поздравим с победа на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ ! Ние не правим шумни концерти, нямаме "мръсни" пари за предизборни разточителства. В условията на криза управляващите продължават да пилеят пари, да купуват циганите, да се държат като бейове и да лъжат безогледно и нагло ! Време е да ги накажем !Време е да си върнем България и да живеем в нормална държава! Всеки глас в полза на добрите е важен! Да го направим !

  ЮЛИЯ

  ОтговорИзтриване
 5. Кажете кога и къде е протеста - да се включа

  ОтговорИзтриване
 6. Здравейте,

  сега, когато кампанията вече е започнала, е късно да се правят законодателни промени, но това не означава, че гражданският протест може да бъде отменен. Важно е управляващите да знаят, че парламентът е за знаещите и можещите, а не за известните телевизионни звезди, защото там се коват законите за управлението на държавата и тези закони трябва да са хармонизирани с Европейските правни разпоредби.

  Какво можем да направим? Понеже идеята е Ваша, моля пуснете петиция в bgpetition.com и ще я подпишем. След изборите въпросът трябва да се повдигне с цялата му сериозност от нас, гражданите и новият парламент да започне работата си с поправка в закона.

  Вижте физиономиите на хората, които са били депутати преди 9.09.1944 г. - и земеделци разбира се и представители на всякакви слоеве на обществото, но главно интелигенцията е създавала законите на малка, изостанала България. Сега, ако погледнем лицата на голяма част от депутатите, ще видим престъпност изписана върху тях.

  Любима Йорданова - ljubima@abv.bg

  ОтговорИзтриване
 7. ТАКА Е БИЛО И ТАКА ЩЕ БЪДЕ!!! БЪЛГАРИТЕ СМЕ ПРОСТ И ТЪРПЕЛИВ НАРОД И ЗАТОВА СИ ПРАВЯТ С НАС КАКВОТО ИСКАТ! НАЙ-МНОГО ДА ИЗПИШЕМЕ НЕКОЯ ГЛУПОСТ КАТО ТАЗИ ПО ФОРУМИТЕ И ТЕ ТАКА

  ОтговорИзтриване
 8. Всияко е толкова абсурдно когаато кандидатстваш за работа независимо каква е са едни изисквания и бележки за садимост от следствието и още куп инстанции и ако си следствен или с влязла в сила условна присъда която все още не е изтекла няма да получиш желаната работа
  НО явно за да си народен представител или президент на държавата това не е нужно защото тези хора не работят за нас хората които ги избираме

  ОтговорИзтриване
 9. Стига сте писали глупости за сони и червени коалиции
  истината е че които не е дошъл тои не се е оа..л
  Царчето си върна земята
  Костов ако е нормален киборк ще си купи къща на някои остров с комисионите които идваха от доктора и няма да дразни хората с пресъствие на сцената заедно с Михаилова направи си хотелчета синя зона за мъжлето и какво ли още не че сум ги позбравил вече то се мина доста време
  Боико пък му даи само да се оправдава с някои друг че му пречи и се върти както му е изгодно само и само да всига реитинга си
  Доган с неговите ратаи които знаят само номера на бщлетината
  Просто няма за кои да се гласува
  трябва да има бюлетина никои не искам и да се изчисти парламента

  ОтговорИзтриване
 10. Подкрепям статията! До кога ще търпим подобни абсурди?!

  ОтговорИзтриване
 11. много си наивен... лумпенизирането ни е основна цел на всички управляващи
  Илиев

  ОтговорИзтриване
 12. Илиев, и аз мисля, че това им е основна цел. Една от основните...

  ОтговорИзтриване
 13. Верно душка,така стоят нещата.За огромно съжаление!!!!!!!!!!!!!Обаче когато възникне някакъв проблем,колко от незасегнатите от него обръщат внимание на това!Всеки се обръща през рамо и си казва на ум:дано това не се случи на мен!Аз съм застрахован!Българинът е егоист човек-открай време!гори чергата на съседа-да гори майната й,като се запали моята ще му мисля!Ами така правителство не се сваля!Не се обръща ред в една държава!Така се узаконява беззаконието и корупцията!!!Аз лично също бих отишла на протест,на който тълпата знае какво иска и защо го иска
  не в името на една или друга "дръглива групичка"!

  ОтговорИзтриване
 14. Чудесно,но отново само си приказваме,псуваме под сурдинка,искрено се възмущаваме и ...керванът,който допускаме да ни мачка,си върви.В БГ няма гражданско общество,което да се противопостави на подобни унизителни неща.Но ние сме си виновни за управлението и последствията му в нашата държава.Явно не се припознаваме като граждани,а като малоумно стадо.Трябва да се гласува за ,май единствената алтернатива,Синята коалиция.Въпреки многото гафове и грешки,синьото правителство направи много за демократизирането на държавата,стабилизирането на икономиката.

  ОтговорИзтриване
 15. Синята коалиция е създадена. Но гражданско общество няма кой да ни създаде, освен самите ние - гражданите.
  Гражданското общество би трябвало да е коректив на всички партии и коалиции. Включително и на Синята.

  ОтговорИзтриване
 16. СДС..... Стадо изгладнели хиени които заради кокала се изпокараха и като видяка че по сами нестава пак сформират СИНЯ КОАЛИЦИЯ само и само пак да има папкане

  ОтговорИзтриване
 17. Ние българските граждани се имаме за европейци.
  Но дали е така? Европеца излиза на улицата за да протестира за къде по-малки проблеми и политиците им се съобразяват с това.
  Иран за мнозина от нас е там някъде и изостаналаа страна, тези хора показват, че не религията, а чувството за човешко достойнство ги кара да излизат и протестират за разлика от нас. А къде е нашето достойнство. Нашите деца ни гледат и приемат като норма нашето поведение. А децата на днескашните властоимащи, утре ще се държат с нашите деца, както техните родители с нас. Докога няма да има правосъдие, докога ще рушим и крадем? С кое да се гордея, че съм честен данъкоплатец? Честния човек не бива да търпи по-вече тази анархия и това беззаконие.

  ОтговорИзтриване
 18. Никой умен и сериозен човек няма да гласува за тези типове, ама има много лумпени, които ще си дадат гласа.И ще го направят от простотия! Друг е въпросът, че до такава гавра с българския народ не трябваше въобще да се стига.Но какво да очаква човек от такива провалени властници като нашите/които ние си избираме и си ги търпим с волско примирение/!

  ОтговорИзтриване
 19. Синдикатите вместо да се разхождат в лилави дреперии, да направят един митинг за промяна на зокона в частта за гласуване, всички с висящи дела да нямат право на глас.Мирна обсада на парламента до приемане на промените или няма да гласуваме.Това може да направи народа. Парламента още работи. Виждате, че всичко става под натиск.

  ОтговорИзтриване
 20. Обвиняеми в политиката… Това е абсурд! Българинът трябва да спре “галевизацията” на страната
  юни 18, 2009

  Намирам за абсурдно участието в политиката на персони с повдигнати дела. Така министърът по европейските въпроси Гергана Паси коментира информацията за участието на представители на българската организирана престъпност в предстоящите парламентарни избори.
  http://www.novini.elitno.com/?p=19795

  ОтговорИзтриване
 21. Не писания закон, "За милиони няма закони, за кокошка няма прошка..." е най- актуален в България!Няма морал,няма ценности...няма личности...Обсебени сме от "мафиотско" мислене,което е заразно...
  Някой беше казал:"Или живееш като цар,или в затвора"!

  ОтговорИзтриване
 22. Не вярвам, че няма ценности и личности...
  Не се срамувам от това, че съм наивен...
  Търсим ли ги личностите? Или приемаме това, което ни се предлага?

  ОтговорИзтриване
 23. Колкото повече-толкова повече! Нека да попълнят
  Парламента и ще си останат сами.За нас-нови тери-
  тории/гробищни паркове,други географски ширини и други планети и измерения/ ЩОМ ГИ ТЪРПИМ!!!!!

  ОтговорИзтриване
 24. Моля подпишете петицията -
  http://bgpetition.com/ne_na_ds_agentite_v_parlamenta/index.html

  Любима Йорданова - ljubima@abv.bg

  ОтговорИзтриване
 25. Женина Богданова21 юни 2009 г., 18:19 ч.

  Аз бих излявла!Нечовешки вече измъчена,неиздържаща...Бих викала,бих стояла права докъто рухна,бих ги гледала право в очите...!Но как?Как приятелю ?как да спрем всичко това????

  ОтговорИзтриване
 26. Ще го спрем, когато се организираме ние, измъчените и неиздържащи...

  ОтговорИзтриване
 27. дали всички вие които така говорите не си говорите за да ви олекне и да попсувате политиците а когато наистина трябва да се съберем и наистина да се действа някои от вас ще гледат отстрани и ще си казат `-нека да видим какво ще стане и аз после ще се присъединя

  ОтговорИзтриване
 28. при мен дойдоха едни госпожи от занаятчийската камара и ми заявиха че не мога да работя/имам малък шивашки цех/ако нямам документ за майсторско свидетелство по закона на занаятите. аз не съм занаятчия . за да работя трябва за съм член на камарата на занаятчийте да плащам членски внос и да отида на изпит който е 300 лв ако някой е запознат с тази ситуация моля пишете длъжна ли съм да стана член на занаятчийската камара с изпит и членски внос

  ОтговорИзтриване