11 юни 2009

Бойко и Костов да кажат с кого ще се коалират!


Искам преди предстоящите национални парламентарни избори Бойко и Костов да заявят ясно с кого биха се коалирали след тях, ако процентното съотношение на вота е подобно на това от изборите за европарламент. И с кого не биха. Бате Бойко, бъди мъж! И не увъртай.
Ясно е, че изявленията на Борисов, чрез които ни уверява, че сам може да спечели, са предизборен трик с цел събиране на повече гласове. И понеже предполагам, че мандатите на ГЕРБ и Синята коалиция няма да са достатъчни за съставяне на правителство и, вероятно, ще е нужна трета (ако не трета и четвърта) политическа сила, искам да знам отсега коя би била тя (те). Това би предопределило моя и – на мнозина – вот.
Питам конкретно: ДПС или Атака? Само ДПС? Само Атака? И ДПС, и Атака? Нито ДПС, нито Атака? Ако ще е без ДПС и Атака, с кого ще да е? Има, разбира се, и друг вариант. Ако ГЕРБ и Синята коалиция не съберат общо достатъчно гласове –
опозиция без коалиция. Досега нищо категорично не съм чул от лидерите по този въпрос.
Абсолютно ненормално е да нямат позиция. А, след като имат, нека я споделят с избирателите преди - не след - изборите. Не че е невъзможно да кажат едно, а да направят друго. (Спомнете си едновремешните предизборни изявления на другаря Цар, че никога не би се коалирал с комунистите).

Имам ли право да питам като избирател? Имам ли право да изисквам отговор? Само за мен ли е важно това?

Извинявам се, пропуснах БСП.
И НДСВ.
Дано не съм обидил Галев и Ковачки.
Лелеее, ами Янето?4 коментара:

 1. Дайте енергия за България

  http://eniovden-bg.blogspot.com/

  ОтговорИзтриване
 2. i az iskam a zadam sashtite vaprosi na niakoi. No se pitam, zashto tribva niakoi da gi zadava kato te vitaiat v prostranstvoto i si tarsiat otgovora?

  ОтговорИзтриване
 3. Анонимен, аз не задавам въпроси на "някой", исках да кажа - на някого. А на Бойко Борисов и Иван Костов. По-добре ли е двамата с теб да си витаем в пространството, заедно с въпросите си? И да си търсим сами отговорите? Да, отговорите ще ги разберем след изборите, нали? После ще витаем още четири години. Искам сега да ми отговорят. Ти, ако не си от "витаещите", от гласуващите ли си? И за какво точно ти пука?

  ОтговорИзтриване